Szabadidő

Aqua Sziget Esztergom

Az Aquasziget Termál Élmény és Gyógyfürdő, Esztergom fürdőkomplexuma, Finta József Ybl- és Kossuth-díjas építész tervezte. Az Aquasziget Esztergom medencéi közül beltéren található az óriási élménymedence gejzírrel, sodrófolyosóval, buzgárokkal, barlanggal, a belső pihenőmedence masszírozó vízsugarakkal, a nyolcszemélyes jacuzzi medence, valamint gyermekeknek szóló vízi világ, ahol egy mókás spriccelő bohócfej, valamint egy épített teknősbéka található. A külterület kizárólag május 1. és augusztus 31. között, a nyári szezon ideje alatt tart nyitva. A téli szezon idején, és a nyári szünidő kezdetéig, a kültéri medencék közül, az úszómedence és a kültéri pihenőmedence használható, a kiúszókon keresztül. Az élményfürdő fedett területén a medencék mellett egy infraszauna, dísztó, mellette mini terrárium, látványkonyha, söröző és pihenőágyak várják a vendégeket.

A panziótól 550m-re található, gyalog 8perc.  
Cím: Esztergom, Táncsics Mihály utca 5.  
Telefon: +36/30-612-3131  
Honlap: www.aquasziget.hu

Szent István Strandfürdő Esztergom

Magyarország egyetlen száz éve üzemelő strandja Esztergom belvárosában található. Babits Mihály kedvenc fürdőjének vize 26-29 C°.

A panziótól 210m-re található, gyalog 3perc.  
Cím: Esztergom, Bajcsy Zsilinszky Endre utca 4.  
Telefon: +36/33-312-249  
Honlap: szentistvan.blog.hu

Palatinus-Tófürdő és Búvárbázis

A Palatinus-tó a Dorogi-medence legnagyobb tava, amely egy mesterséges bányató, amely közigazgatásilag Esztergomhoz tartozik. Az Északnyugat-délkelet irányba elnyúlt tó nagyjából 840×350 méteres, téglalap alakú, északkeleti kiszögelésében nyúlványszerű öbölben végződik. Magyarország egyik legtisztább vizű tava, ami jelenleg strandként és horgásztóként működik.

A panziótól 7,7Km-re található, autóval 12perc. 
Cím: Esztergom- Kertváros, Tópart utca  
Telefon: +421/36-751-1047  
Honlap: www.palatinus-to.hu

Vadas Termálfürdő Párkány

A Vadas termálfürdőben 7 kültéri és 2 fedett medence található, köztük masszázsmedence, kültéri ülőmedence valamint Szlovákia egyetlen hullámmedencéje, és a 3800m²-en elterülő Lagúna. A Vadas termálfürdő méltán híres a határokon túl is. Több mint 12,5 ezres befogadóképességével, különböző méretű, felújított medencéivel, fedett uszodájával, a büfék egész sorával, valamint a sportolási lehetőségekkel ideális választás a víz és a nap szerelmeseinek.

A panziótól 6Km-re található, autóval 10perc.  
Cím: Szlovákia, Sturovo, Pri Vadasi 1.  
Telefon: +36/30-396-7905  
Honlap: vadas.sk

Vaskapu

A Vaskapu egy Esztergom óvárosától keletre található, 404 méter magas hegycsúcs, a Maróti hegyek legalacsonyabb tagja. A hegy nagyban befolyásolja a város arculatát, mert a Vaskapu és a Duna által közrefogott kis területen így alakult ki a kisvárosias városkép szűk utcáival.

A panziótól 2,3Km-re található, autóval 10perc.  
Cím: Esztergom, Vaskapui út  
Telefon: +36/30-335-3325  
Honlap: www.vaskapuesztergom.hu

Dobogókő

Dobogókő népszerű kiránduló és üdülőhely, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja. A Balti-tenger szintje felett 700 méter magasan fekszik, Budapest és Esztergom között, nagyjából félúton. Tetejéről kiváló kilátás nyílik a Dunakanyarra, sőt, tiszta időben a Magas-Tátra is kivehető. Dél felé lankásan emelkedik, észak felé viszont meredek sziklafalak és ezekbe vágott völgyek vannak, például a Rám-szakadék.

A panziótól 18,7Km-re található, autóval 22perc.  
Cím: Pilisszentkereszt Dobogókő, Eötvös Lóránd sétány  
Honlap: www.dobogokokirandulas.hu

Rám-szakadék

A Rám-szakadék Dömös közigazgatási területén található. A Rám-hegy tömbjébe vágódó Három Forrás Völgy különösen szép, egyik leglátogatottabb és vadregényes része. A szakadék a benne vezető turistaúton kellő óvatossággal végigjárható. A kirándulás közben a leglátványosabb földtani értékeket lehet megtekinteni. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak.

A panziótól 16,5Km-re található, autóval 18perc.  
Cím: Dömös, Táncsics Mihály út 2.  
Honlap: www.ramszakadek.hu